Cool-Panther Kft. - fóliázás

Cool-Panther Kft. Épület- és autófóliázás
 

Épületfóliázás, hő- és fényvédelem

3M™ Scotchtint™ Hő- és Fényvédő Ablakfóliák

  • Erős légkondicionálás mellett is túl nagy a hő az ablakok mellett, miközben az iroda belsejében fáznak?
  • Tükröződő monitorok, vakító ra- gyogás?
  • Hatalmas energiaköltségek a nagy üvegfelülettel rendelkező épüle- tekben?
épület fóliázás példa

A napfény spektrumának nem kívánatos részeit kiszűrő 3M™ Scotchtint™ Ablaküveg-fóliák lehetővé teszik egy kényelmes és hatékony munka- vagy akár lakókörnyezet létrehozását is gyorsan és gazdaságosan.

Energiamegtakarítás
A nagy üvegfelülettel rendelkező szerkezetek speciális tulajdonságai miatt az épületek hőterhelése az erősen napos időszakokban nagy mértékben megnövekszik. A hűtésre fordított többlet energia jelentősen megnöveli az épületek üzemeltetési költségét, továbbá a hűtőrendszer sok esetben nem képes a kívánt hőmérsékletre lehűteni az épületet.
Az üvegfelületeken keresztül a napsugárzással az épületbe bejutó hő mennyiségét a 3M™ Scotchtint™ Hő- és Fényvédő ablaküveg-fóliák akár 75%-kal csökkentik, így a légkondicionáló berendezések kisebb igénybevétele miatt jelentősen csökkenthetők a klimatizációs költségek.
Esztétika

Az épület küllemének, - legyen az műemlék vagy modern épület -, illetve a bent levők igényeinek megfelelően, több szín és fényhatású 3M™ fóliából választható ki az adott üvegre legmegfelelőbb megoldás. A fólia egységes külső megjelenést biztosít az épületnek.

Ergonómia

A klimatizált helyiségekben is gyakran elviselhetetlen a napsugárzás ablak mellett érzékelt égető, vakító hatása. A megfelelő típusú 3M™ Scotchtint™ ablakfólia kiválasztásával szabályozható az épületbe bejutó természetes fény erőssége és minősége. A vakító
ragyogást akár 83%-ban is kiszűri, míg a látható fényt beengedve természetes megvilágítást biztosít, javítva ezzel a munkahelyek ergonómiáját.
(A fóliák az EU 90/270/EC szabványnak megfelelően kiszűrik a vakító fényt, így a monitorok és TV észülékek képernyőjét mentesítik a kellemetlen fényreflexiótól.)

Fakulásvédelem

Az egészségünkre is káros fényösszetevő elemek - az ultraibolya sugarak - felelősek főként a kárpitok és a berendezések kifakulásáért. A 3M™ ablakfóliák az UV-sugárzást 99%-ban kiszűrik, védve az enteriőrt a napfény okozta károktól.

Betekintésvédelem

Bizonyos típusú 3M™ ablakfóliák, a bennük található fémötvözetű rétegnek és a színezettségnek köszönhetően védelmet biztosítanak betekintés ellen.

Elektronikus adatvédelem

A 3M™ ablakfóliák egyes típusai a fémötvözetű rétegnek köszönhetően elektronikus adatvédelmet biztosítanak (radar, FM, elektromágneses impulzus) és elektromágneses árnyékolásuk révén védenek az illetéktelenek információ szerzésétől.

A 3M™ 10 év szavatosságot vállal minden beltéri Scotchtint™ hőés fényvédő ablakfóliára abban az esetben, ha a telepítést és a szaktanácsadást a 3M™ által kiképzett szakemberek végzik, garantálva a 3M™ minőséget és megbízhatóságot. A kültéri Scotchtint™ hő- és fényvédőfóliák esetén a szavatossági idő 4 év.

Mi történik a napsugárzás hatására egy helyiségben?

Az üvegfelületek a fényt áteresztik, így az a belső felületeken részben elnyelődik, kis része pedig tovább tükröződik, majd további felületeken elnyelődik.

Az elnyelt energiától a felület felmelegszik és hőátadással melegíti a vele érintkező levegőt. A belső felületek által kibocsátott hosszúhullámú infravörös sugárzás többek között az üvegfelületek belső felületét is éri, amely e sugárzást tekintve átlátszatlan. Az ily módon "zárt helységbe" szorult hő (levegő)
csak klimatizálással vagy szellőztetéssel távolítható el.

Ez a folyamat, valamint a "dobozba" bezárt levegő felmelegedése és természetes áramlása a belső felületek közötti hőmérsékletkülönbségek kiegyenlítődése irányába hat.

Nyáron a napsugárzás következtében a helyiségbe jutó hőterhelés falszerkezet esetén 5 - 15 W/m2 nagyságrendű. Ugyanakkor a szokványos üvegezésen át a helyiségbe jutó hőterhelés 300 - 450 W/m2.

Üvegezésen bejutó sugárzási hőterhelés csökkentése 3M™ ablakfóliával.

Az üvegezésen bejutó sugárzási hőterhelés és a káprázási problémák csökkentésének egyik leghatékonyabb módja az üvegezés fóliával történő bevonása.

AutoViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash here.
bejelentkezés / webmaster | mailbox