Cool-Panther Kft. - fóliázás

Cool-Panther Kft. Épület- és autófóliázás
 

Épületfóliázás, biztonsági és betörésvédelmi fóliák 1.

3M™ Ultraerős betörésvédelmi, biztonsági és hővédő fóliák

A modern építészet egyik legsok- oldalúbb, legnépszerűbb anyaga az üveg, mely számtalan felhasználási lehetőséget kínál: ablak, ajtó, térelválasztó, stb. Az üveg egyszerre átlátszó, légies, ugyan- akkor törékeny is, így potenciális ve- szélyforrásnak minősül.

Hogyan növelhető az üveg védelmi képessége? Hogyan óvhatjuk meg magunkat, családunkat, munkatársain- kat, illetve vagyontárgyainkat a szét- repülő üvegszilánkoktól?

 
 


Gyakorlatilag láthatatlan

A 3M™ Scotchshield ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablakfóliák a külső szemlélő számára "láthatatlan" módon megnövelik az üvegfelület védelmi képességét.
Ez a vékony, rugalmas fólia szakemberek segítségével gyorsan és könnyen felrakható az épület meglévő ablakaira. A fóliázott üveg évekig megőrzi optikai átlátszóságát. A néhány rétegű, merev fóliákkal szemben a nagy rugalmassággal bíró 3M™ Scotchshield biztonsági fóliák 26 (SCLARL400), vagy akár 39 réteg (Ultra600) mellett is mindössze 100µ, illetve 150µ vastagságúak. 

Világszerte bizonyított

A 3M™ Scotchshield™ Ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablaküveg-fólia a forgalomban levő termékek közül a legszélesebb körben tesztelt biztonsági fólia. A 3M™ ablakfóliák védelmi képességét a világ számos részén különböző cégek és kormányzati hivatalok tesztelték és alkalmazzák.
(A teszteken robbanó anyagok több fajtájával - TNT, molotov koktél, stb. - vizsgálták a 3M™ fóliával ellátott ablaküvegek ellenállását.)A 3M™ Scotchshield™ Ultraerős biztonsági fóliákat széles körben alkalmazzák kereskedelmi épületekben, repülőtereken, követségeken, katonai bázisokon, kormányépületeken, magánházaknál, továbbá bárhol a világon minden olyan létesítményben, ahol fontosnak tartják az emberek biztonságát valamint az épület védelmét.
3M™ Scotchshield™ típusú fóliák kíválóan alkalmazhatóak továbbá épületeken, buszokon, vonatokon és egyéb közlekedési eszközökön a vandalizmus megfékezésére.

A biztonságba fektetett pénz megtérül

A robbanásveszélyes helyekhez (gáz-, hangrobbanás, stb.) vagy potenciális terrorista célpontokhoz közel eső kereskedelmi épületek könnyen kárt szenvedhetnek akkor is, ha a detonáció nem az épületben történik. Ilyen események során a legtöbb személyi sérülést a szétrepülő üvegszilánkok okozzák.
A károk - robbanás esetén - több százmillió forintra rúghatnak, mind a személyi, mind a tárgyi sérüléseket is beleértve. Kutatások szerint egy nagy erejű detonáció esetén az épületen belüli és kívüli sérülések 90%-át a szétrepülő üvegszilánkok okozzák. A kár azonban sokkal nagyobb is lehet, mint amit az első felmérések mutatnak: a legapróbb üvegszilánkok, melyek még röntgensugárnál sem láthatóak, belekerülhetnek az épületben lévő számítógépekbe, technikai berendezésekbe és szigetelésekbe, amiket tüzetesen át kell vizsgálni. Szélsőséges esetekben a kár olyan nagymértékű lehet, hogy komplett rendszereket kell kicserélni. Ez rengeteg időt és anyagi
veszteséget jelent bármely cég számára.
A 3M™ Scotchshield™ Biztonsági és Betörésvédelmi Ablakfólia nagymértékben lecsökkenti a kár okozta költségeket azáltal, hogy az üveget egyben tartja egy nagy erejű robbanás közben és után is.
Robbanás esetén a fólia csökkenti a sérülésveszélyt és meggátolja az üvegszilánkok és egyéb törmelékanyagok becsapódását az értékes hivatali berendezésekbe.

Rablás és vandalizmus elleni védelem

Egyre több figyelmet kell szentelnünk értékeink, vagyonunk és személyi biztonságunk védelmére, mivel napjainkban egyre gyakoribbak a lopások, betörések és személy elleni bűncselekmények. A középületek, lakóházak leggyengébb pontjai közé tartoznak az üvegfelületek.
A 3M™ ultraerős biztonsági ablakfóliák harminckétszer nagyobb szakítóés hatszor nagyobb tépőellenállással rendelkeznek, mint az azonos vastagságú, más biztonsági ablakfóliák. Így nagymértékben megnövelik az üvegfelületek ellenállóságát az erőszakos behatolással- és vandalizmussal szemben, mivel egy láthatatlan védőpajzsot képeznek az ablak- és ajtóüvegek belső felületén, meghosszabbítván a behatoláshoz szükséges időt. A rablások többsége 30 másodperc alatt történik. Ha a behatolás módját megnehezítjük, akkor megnöveljük a betörés idejét, így sok esetben megelőzhetővé válnak az impulzusszerű rablások.

Természeti katasztrófák

A 3M™ biztonsági fóliák természeti katasztrófák ellen is nagyfokú védelmet nyújtanak. A szélviharok, széllökések által felkapott tárgyak, törmelékek könnyen megsérthetik, betörhetik az ablaküveget,
a 3M™ biztonsági fólia azonban ebben az esetben is megvédi az épületben levő embereket, valamint az értékes berendezéseket a szétrepülő üvegszilánkoktól.

Biztonság hő- és fényvédelemmel

A 3M™ kombinált ablakfóliái egyesítik a nagyfokú biztonságot a hő- és fényvédő képességgel, így még komplexebb védelmet biztosítanak felhasználóiknak.

3M™ Ultraflex rendszer

Az ultraerős biztonsági fóliák ellenállósága tovább növelhető a 3M™ és a Dow Corning 995 által kifejlesztett Ultraflex rendszer alkalmazásával.

Minősítések

A 3M™ Scotchshield™ Ultraerős Betörésvédelmi és Biztonsági Ablakfóliák rendelkeznek a MABISZ és a Rendőrség hivatalos ajánlásával. A biztonsági fóliák többsége* megfelel az EN 12600, valamint a BS 6206 szabvány előírásainak, továbbá az Ultra 600 típusú fólia GSA Security - ASTM F1642 szabványnak. A 3M™ minősített NATO beszállító.
A 3M™ 10 év jótállást vállal minden ultraerős ablakfóliára abban az esetben, ha a telepítést és szaktanácsadást a 3M™ által kiképzett, kiváló szakemberek végzik, garantálva a 3M™ minőséget és megbízhatóságot.

Nézzen meg egy rövid összefoglalót az Ultra Prestige fóliáról!

 

AutoViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash here.
bejelentkezés / webmaster | mailbox