Cool-Panther Kft. - fóliázás

Cool-Panther Kft. Épület- és autófóliázás
 

Gyakran Ismételt Kérdések

3M™ Hő- és Fényvédő ablakfóliák

1. Hogyan működnek a 3M™ hő- és fényvédő fóliák?
2. Hogyan működik a 3M™ hőszigetelő (LE) fólia?
3. Miért alkalmaznak 3M™ hő- és fényvédő fóliát kereskedelmi épületeken?
4. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliák használatakor hogyan alakul az energia-
5. Hogyan helyezik fel a 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliát?
6. Mennyi ideig tart a 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia száradása?
7. Hogyan tisztítsam a 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliát?
8. Mennyi ideig tart a 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia?
9. A régi fóliát hogyan távolítsam el az ablakaimról?  
10. Milyen garancia vonatkozik a 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliára?
11. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliák okoznak üvegtörést?
12. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliák okozhatnak-e tömítési hibát hőszigetelt (dupla ablaktáblás, thermoplán) ablakok esetében?
13. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia megszünteti a berendezési tárgyak fakulását?
14. Idővel veszít a hatékonyságából az ultraibolya védelem?
 

3M™ Biztonsági és Betörésvédelmi ablakfóliák

 
15. Hogyan működik a 3M™ ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablakfólia?
16. A 3M™ biztonsági (ultra) fóliák hurrikánbiztosak? Golyóállóak? Betörésbiztosak?
17. A 3M™ biztonsági (ultra) fólia megvédi az üveget a töréstől?
18. Hogyan találhatom meg a legközelebbi 3M™ ablakfólia viszonteladót?
19. Miért jó nekem ha lefóliázom az autóm üvegeit?
20. Mire figyeljek ha fóliát választok, mit jelentenek a számok?
21. Miért éppen 3M™?
22. Minden üvegfelület lefóliázható az autón?
23. Mit tegyek, ha engem zavar a sötét üveg vezetéskor?
24. De ha ez nem sötét hogyan véd az UV sugárzástól?
25. Mennyibe kerül?
26. Mennyi idő alatt készül el? 
27. Meddig marad szép a fólia? Mikortól kezd berepedezni, levállni? 
28. Mire jó még az üvegfólia a hő és UV védelmen kívül?
29. Ha ez egy bizonyos szintig biztonsági fólia is akkor az autó más részei is lefóliázhatóak? 
30. A karosszéria fóliával dekorálható is?
31. Autóm esztétikai hibáit lehet e karosszériavédő fóliával korrigálni?

1. Hogyan működnek a 3M™ hő- és fényvédő fóliák?

A 3M™ napvédő fóliák rendeltetése, hogy csökkentsék az üvegfelületeken bejutó napfény által okozott hőterhelést oly módon, hogy fokozzák a napfény visszatükröződését, illetve elnyelődését.
 

A színes vagy színezett fóliák elsődlegesen a megnövelt elnyelés révén fejtik ki hatásukat A szín az üvegen nyeli el a napenergiát, ily módon csökkentve a helyiségbe közvetlenül bejutó hőterhelést. Ezek a fóliák a fényvisszaverő fóliákhoz képest csak marginális teljesítményt kínálnak.
 

A fényvisszaverő fóliák precíziós fémréteggel vannak ellátva. Ezeket a fémbevonatú fóliákat úgy tervezték, hogy fokozzák az üveg általi napenergia-visszatükrözést, és bizonyos mértékig az elnyelést is. A 3M™ fényvisszaverő fóliák teljesítménye a hőterhelés-csökkentés szempontjából típustól függően eltérők.
 

A 3M™ hő- és fényvédő fóliák többféle színárnyalatúak. Az ultraibolya védelem a ragasztórendszerben arra szolgál, hogy megvédje a ragasztót, a fémeket, a poliészter fóliát és karcálló réteget az UV-fény káros hatásaitól. Ez az UV-védelem elősegíti a lefóliázott ablakok mögött található berendezési tárgyak, otthoni és irodai bútorok védelmét is. Az összes 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia el van látva szabadalmaztatott karcálló bevonattal, amely nagyfokú tartósságot és hosszú ideig változatlan megjelenést biztosít.

2. Hogyan működik a 3M™ hőszigetelő (LE) fólia?

A 3M™ LE tipusú fóliák (vagy Low E fóliák) alapjában véve ugyanúgy működnek, mint a fényvédő fóliák, de hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek, azaz csökkentik a hőveszteséget is. Ezen fóliák szabadalmaztatott konstrukciójának lényege, hogy a fémbevonat nagyobb mértékben visszaveri a helyiség belső hőjét oda, ahol arra szükség van. Mindez javítja a komfortérzetet, mivel csökkenti a huzat érzését az ablakok közelében, és megtakarításokat eredményez a fűtési költségek terén is, különösen kereskedelmi célú épületekben. A LE fóliák szintén védve vannak a karcálló bevonattal, amely nagyfokú tartósságot és hosszú ideig változatlan megjelenést biztosít.

3. Miért alkalmaznak 3M™ hő- és fényvédő fóliát kereskedelmi épületeken?

  • Nagyobb kényelem a bérlők számára
  • Alacsonyabb fűtési és hűtési üzemeltetési költségek
  • Alacsonyabb közüzemi költségek
  • Esztétikus, egységes megjelenés
  • Nagyobb biztonság és betörésvédelem
  • Megnövelt élettartam a légkondicionáló rendszer esetében
  • Megfontolandó alternatíva további légkondicionáló berendezések telepítése helyett
  • A kereskedelmi épületek tulajdonosai, üzemeltetői többnyire bérlőik kényelme és az energiaköltségek terén elérhető megtakarítások miatt választják a 3M™ hő- és fényvédő fóliákat.

4. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliák használatakor hogyan alakul az energia-megtakarításból adódó megtérülés?

A megtérülés függ a napsütésnek kitett üvegfelület nagyságától, a fólia típusától, az üveg típusától, a fűtési költségektől, a telepítési költségektől és más tényezőktől. Általában 2 és 5 év közé tehető a megtérülés időtartama, de előfordult már alig 6 hónapos megtérülési ciklus is.

5. Hogyan helyezik fel a 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliát?

A 3M™ hő- és fényvédő fóliák szakszerű felhelyezését a hivatalos 3M™ viszonteladók szakképzett, jól felkészített szakemberei végzik el. A 3M™ hő- és fényvédő fóliák több típusa az üveg belső oldalán való felhelyezésre van tervezve. Az első lépés az ablakterület előkészítése a felhelyezéshez: amennyiben szükséges, a bútorzat félretolása, illetve takaró elhelyezése a padló védelmére.
A következő lépés az üveg megtisztítása tisztító oldat (általában víz és ammónia) és pengés kaparók használatával. Majd a megfelelő pozícionálás érdekében  a fóliát síkosító oldattal (tisztítószer és víz) permetezik be, és felhelyezik az ablaküvegre. Egy professzionális simítóeszköz és a megfelelő technikák segítségével az elhelyezés a felesleges víz eltávolításával, a szélek levágásával, majd a szélek végső lesimításával és szárításával zárul.

6. Mennyi ideig tart a 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia száradása?

Javasoljuk, hogy a fólia teljes száradásához és megszilárdulásához hagyjon harminc napot. A megszilárdulási folyamat alatt természetes kicsi vízbuborékok és/vagy tejszerűen homályos foltok megjelenése. Ezek eltűnnek a fólia kiszáradásával; a fólia típusától és az időjárási viszonyoktól függően a száradás mintegy 30 (vagy esetleg 45) napig tarthat, de akár néhány nap alatt is lezárulhat. A száradás végeztével a 3M™ hő- és fényvédőfóliák elnyerik végső külalakjukat és sok éven keresztül jó szolgálatot tesznek.

7. Hogyan tisztítsam a 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliát?

Harminc nap elteltével a 3M™ hő- és fényvédőfóliákat normál háztartási tisztítóoldat használatával és egy puha, szöszmentes textildarabbal vagy törlőkendővel tisztíthatja meg. A fólia tisztítására használhat ablaklehúzót is. Ne használjon csiszoló hatású termékeket, melyek megkarcolhatják vagy felsérthetik a fóliát.

8. Mennyi ideig tart a 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia?

A 3M™ hő- és fényvédőablakfóliák úgy készülnek, hogy sok évig kitartsanak, de hogy pontosan meddig, az függ az alkalmazott fólia típusától, az üveg típusától, amelyre  felhelyezik, valamint az adott klímától, melyben használják. A legtöbb fóliázás tizenkettőtől tizenöt évig, illetve néhány még tizenöt év után is megtartja minőségét. A fóliák tíz év garanciával rendelkeznek (kivéve a kültéri fóliákat, melyeknél négy év).

9. A régi fóliát hogyan távolítsam el az ablakaimról?

A 3M™ hő- és fényvédőablakfóliák úgy lettek tervezve, hogy a fóliát hosszú évekig rögzítsék az ablaküveghez. Mindazonáltal, amikor eljön a fólia eltávolításának ideje, az eltávolítást a következő viszonylag egyszerű eljárással lehet elvégezni.

1. Először próbálja lehúzni a fóliát úgy, hogy az egyik sarkánál felemeli és lehántja. Ha nehézségekbe ütközik a fólia eltávolítása, akkor permetezze be tisztítószer (Dawn™, Joy™) és víz oldatával, majd és fedje le egy műanyag fóliával (pl. szemetes zsákok megfelelnek e célnak). Hagyja néhány órán  vagy egy éjszakán keresztül ázni, majd próbálja ismét az első lépést.

2. Ezután az üvegen lévő ragasztóanyag-maradékra permetezzen szappanos-vizes ammónia-oldatot, és kaparja le egy 10 cm széles pengével ellátott szerszámmal.

Sajnos nem minden ablakfóliát terveztek úgy, hogy el lehessen távolítani. Az ilyen fóliák különösen nehezen eltávolíthatónak bizonyulhatnak, és drasztikusabb beavatkozást igényelhetnek.

10. Milyen garancia vonatkozik a 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliára?

A 3M™ hő- és fényvédőablakfóliák garantáltan megőrzik a napsugárzással kapcsolatos tulajdonságaikat, felhólyagosodás, leválás, repedés vagy hajszálrepedés nélkül. Számos fóliánkra elszíneződés elleni garancia is vonatkozik (ezek azok, melyek nem tartalmaznak színezett poliésztereket). Ha hibásnak bizonyul a termék, akkor a hivatalos 3M™ viszonteladó kicseréli a fóliát, és az ismételt felhelyezést ingyenesen elvégzi. Prestige nanotechnológiás fóliánkra 15 év garanciát vállalunk.

11. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliák okoznak üvegtörést?

A megfelelően kiválasztott és felhelyezett hő- és fényvédőablakfóliák nem okoznak üvegtörést. Azonban érthető módon a 3M™ hő- és fényvédő fólia alkalmazása növeli a napsütötte üveg hőmérsékletét, mely növeli az üveg szélein a feszültséget. Ezen üvegszélek minősége és más tényezők (külső árnyékolás, belső árnyékolás, az üveg korábbi igénybevétele, belső/külső hőmérséklet) mind hozzájárulnak az üvegtörés lehetséges kockázatához.
 

A 3M™ harminc éves gyakorlata a 3M™ hő- és fényvédőablakfóliák különböző típusú üvegeken való alkalmazása területén lehetővé teszi számunkra megfelelő fólia/üveg ajánlását, és az üvegtörés kockázatának minimalizálását. (Speciális esetekben a 3M™ üvegfeszültség vizsgálatot is készít.)

12. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfóliák okozhatnak-e tömítési hibát hőszigetelt  (dupla ablaktáblás, thermoplán) ablakok esetében?

Nem, a 3M™ hő- és fényvédőablakfóliák nem okoznak tömítési hibát. 25 éve alatt több millió négyzetméternyi hőszigetelt ablakra helyeztünk fel 3M™ hő- és fényvédőfóliákat.

Amikor az ajánlott fóliákat a hőszigetelő üvegegység belső oldalán alkalmazzák, akkor az üveg elnyeli a nap energiájának bizonyos részét (kivéve a színtelen biztonsági fóliákat), ami növeli az üvegtábla hőmérsékletét. A hő egy része bejut a légrésbe és kissé megnöveli annak hőmérsékletét. Azonban még 10 Celsius fokos hőmérsékletnövekedés, (ami szokatlan mértékű a legtöbb fólia esetében), is kevesebb, mint 3% változást okoz a légnyomásban, ellenben a megfelelően legyártott egységeket úgy tervezik és tesztelik, hogy 22%-os légnyomásváltozásnak álljanak ellen. A tömítési hiba kockázatát nagyban meghatározza a munkavégzés minősége és a hőszigetelő üvegegységek készítésénél felhasznált anyagok minősége. A tömítési hibák ellen úgy lehet a leghatékonyabban védekezni, ha csak jó hírű, komoly gyakorlattal és előzményekkel rendelkező ablakgyártóktól vásárol hőszigetelt egységeket.

13. A 3M™ hő- és fényvédő ablakfólia megszünteti a berendezési tárgyak fakulását?

Semmi nem szünteti meg a fakulást. A 3M™ hő- és fényvédőfóliákat úgy tervezték, hogy segítsék a fakulás fő okainak (ultraibolya sugárzás, látható fény és a nap melege) csökkentését, így hosszabbítva meg a bútorzat élettartamát, akár kétszeresére vagy ötszörösére is.

Gondolja csak meg, ha a védendő tárgy szokásos élettartama öt év, akkor az tíz évig, sőt, sokkal tovább is tarthat, a kiválasztott fóliától függően. Azonban, ha a szokásos élettartam csupán 2-3 hét, akkor a várható időtartam több hónap lesz.

Általánosságban, az ultraibolya sugárzás (UV) körülbelül 40%-ban, a látható fény kb. 25%-ban, a hő pedig kb. 25%-ban az oka a fakulásnak. A megmaradó 10% a nedvességnek, szennyezőanyagoknak, belső világításnak, festékanyagoknak és egyebeknek tulajdonítható.

14. Idővel veszít a hatékonyságából az ultraibolya védelem?

Nem, a szabadalmaztatott ragasztórendszerünkben alkalmazott ultraibolya sugárzás (UV) elleni védelem korlátlan ideig hat. Az idők folyamán nem veszít a hatékonyságából. A védelmi rendszer tartósságát a Washingtonban található Dumbarton házon végzett teszt jól illusztrálja: ez egy kb. tíz éves fóliázás, és az ultraibolya sugárzás átengedésének mértéke még mindig 1% alatt van!

15. Hogyan működik a 3M™ ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablakfólia?

A 3M™ Ultra biztonsági és betörésvédelmi ablakfóliákat úgy tervezték, hogy üvegtöréssel szemben ellenállók legyenek, töréskor pedig egyben tartsák az üvegszilánkokat.

Eltérően a 3M™ hő és fényvédő fóliától, a 3M™ biztonsági ablakfóliák vastagabb poliészterrel és sokkal vastagabb, erősebb ragasztóréteggel készülnek. Az Ultra fóliák egyediek az iparban; egy speciális mikroréteges poliészter technológiával készülnek, mely jelentősen növeli a fólia szakítószilárdságát. A 3M™ Ultra fóliák ütésállósága és szakítószilárdsága felülmúl minden más hasonló vastagságú fóliát.

16. A 3M™biztonsági (ultra) fóliák hurrikánbiztosak? Golyóállóak? Betörésbiztosak?

Nem, az Ultra fóliák nem hurrikánbiztosak, nem földrengésbiztosak, nem golyóállóak, nem bombabiztosak és nem betörésbiztosak. Arra szolgálnak, hogy az ablaküvegeket ellenállóbbá tegyék a törésekkel szemben. Szélvihar esetén ezek a fóliák jelentős biztonsági és védelmi értékkel rendelkezhetnek. Csökkenthetik a szétrepülő üvegszilánkok által okozott sérülések kockázatát, illetve meggátolhatják a törmelékanyagok és a víz bejutását az ablakon keresztül, függően a vihar erősségétől, az üveg típusától, az ablakkerettől, a tárgyak méretétől és sebességétől, valamint egyéb tényezőktől. Földrengés esetén ezek a fóliák csökkenthetik szétrepülő üvegszilánkokból eredő komoly sérüléseket, és megakadályozhatják az üveg kiesését a házból vagy az épületből. Minden nagy mértékben függ, többek között, a rengés erősségétől, az üveg típusától, és az ablakkerettől.

Golyók: ezeket a fóliákat nem tervezték golyók leállítására.
 

A 3M™ biztonsági fóliákat eredetileg nemzetközi megfontolásokból, és a terrorista robbantások elleni biztonság és védelem javításának érdekében tervezték. Ezek a fóliák jelentősen csökkenthetik a robbanásnál keletkező üvegszilánkok által okozott komoly sérülések kockázatát, azonban sok függ a robbanás erejétől és a robbanás közelségétől (valamint az üvegtípustól, az ablakkerettől és sok mástól).

A 3M™ biztonsági ultra fóliák kis költségű, nagyteljesítményű biztonsági megoldást jelentenek az ablakbetöréses rablások ellen. A fólia ütésálló, törésbiztos tulajdonságai egybetarthatják az ablaküveget, még akkor is, ha egy téglával vagy hasonló tárggyal próbálják bezúzni. A tolvajnak döntenie kell; folytatja az ablak elleni támadást, másik ablakkal próbálkozik, vagy odébbáll. Mivel az idő rövid, a bűnözők gyakran inkább távoznak. Ha azonban elszántak arra, hogy bejussanak, akkor be is jutnak. Általában ajánlott, hogy az ingatlan megfelelő riasztórendszerrel rendelkezzen a 3M™ biztonsági ultra ablakfólia mellett.

17. A 3M™ biztonsági (ultra) fólia megvédi az üveget a töréstől?

Erre bármely bizonyossággal nehéz válaszolni, mivel ennek nehéz az ellenőrzése. Az ablaküveg erőssége darabonként és gyártási sorozatonként változik. Így, ha egy 3M™ biztonsági fólia által védett ablakot ütés ér, de mégsem törik be, nehéz meghatározni, hogy egyedül az üveg, egyedül a fólia vagy a fólia és az üveg együttesen állt ellen a törésnek. Amikor törik az üveg, a 3M™ biztonsági Ultra fólia biztosítja a legjobb teljesítményt!

18. Hogyan találhatom meg a legközelebbi 3M™ ablakfólia viszonteladót?

Kérjük, hívja a 3M™ Hungária Kft. Építőipari és Épületfenntartási Üzletágát a (1)270-7768 telefonszámon, vagy keressen minket e-mailben: [|||].

 

TÉNYEK A FAKULÁSRÓL

Mi okozza a fakulást?

Általánosságban:

 


A 3M™ hő- és fényvédő fóliák és a 3M™  biztonsági  fóliák

nem szüntetik meg a fakulást, de lassítják!

 

Hozzávetőleges fakuláscsökkenés az RE20SIARL tipusú fólia esetében 

 

Hozzávetőleges fakuláscsökkenés az RE35NEARL tipusú fólia esetében

 

A vonalazott területek a fakuláscsökkenés hozzávetőleges mértékét jelzik az előzőekben említett 3M™ fóliák alkalmazása esetén.

19. Miért jó nekem ha lefóliázom az autóm üvegeit?

Azon túl hogy az autó új, esztétikusabb megjelenést ad, professzionális védelmet nyújt az UV sugárzástól, plusz hővédelemmel látja el az autót, növeli az autó fényvédelmét, valamint óvja a bent ülőket attól, hogy baleset esetén az üvegfelületek szilánkjai sérülést okozzanak.
 

20. Mire figyeljek ha fóliát választok, mit jelentenek a számok?

Fényáteresztő képesség,UV szűrő (mindegyik 3M™ fólia), Hőkintartó képesség.
Ezen túl a fólia márkája, gyártója is nagyon fontos, sajnos számos olyan távol keleti gyártó forgalmaz magyarországon különböző márkanevekkel, melyeknek valós UV védelmi értéke meg sem közelíti azt melyeket szórólapjaikon, reklámjaikban feltüntetnek. És bár esetleg kedvezőbb áron kerül fólia az autónkra, épületünkre de többet ártunk vele, mint amennyit használ. Olcsó húsnak híg a leve.
 

21. Miért éppen 3M™?

Senki sem rendelkezik akkor a tapasztalattal az ablakfóliák terén, mint a 3M™. A 3M™ nem csupán elsőként bocsátotta ki szabadalmát, a 3M™ tm ablakfóliákra 1966-ban, hanem ma isaz egyetlen olyan gyártó, amely saját nyersanyagait használja fel a gyártás során. Ilyenek a poliészterek, ragasztók, fémek, és karcolásmentes bevonatok. Ez és a kíváló minőségellenőrzés garantálja a termékeink megbízható színvonalát.
 

22. Minden üvegfelület lefóliázható az autón?

Igen az érvényben lévő KPM rendelet a 84/2005. (X. hó 11) GKM III. paragrafusának betartásával.
Első szélvédő: Egy napfénycsík.
A két első ajtó 75% átláthatóságú fóliával fedhető(természetesen összeadódik a fólia és az üveg esetleges saját fényáteresztő képessége.
A hátsó ajtók üvegei (B oszloptól) és a hátsó szélvédő akár 5% százalékos fényáteresztő képességű fóliával is sötétíthető de a feltétele, hogy nem szabad betakarni a harmadik féklámpát, illetve nemcsak bal hanem jobb oldalon is kell lennie külső visszapillantó tükörnek.

23. Mit tegyek ha engem zavar a sötét üveg vezetéskor?

Mire van szükségem ha én hővédelmet szeretnék, de sötét üvegeket nem? A 3M™ új, nanotechnológiás fóliája a Crystaline már 70% fényáteresztő képességgel is 58%(!) hőt tart kint víztiszta átláthatóság mellett.

24. De ha ez nem sötét hogyan véd az UV sugárzástól?

Ez a fólia a nanotechnológiának köszönhetően több mint 200 rétegből áll, ennek köszönhetően nem 99% hanem 99,9% az uv védelme.
 

25. Mennyibe kerül?

Természetesen ez a kiválasztott fóliától, és az autó méretétől nagyban függ, de egy átlagos személyautó fóliázási költsége munka és anyagdíjjal 30 000-40 000 Ft között van.
 

26. Mennyi idő alatt készül el?

Típustól függően 2-3 óra alatt elkészülünk a teljes fóliázással.
 

27. Meddig marad szép a fólia? Mikortól kezd berepedezni, levállni?

A 3M™ fóliák soha nem kezdenek el leválni, színt veszteni, vagy berepedezni, hólyagosodni. Ezért is merünk egyes fóliák esetében akár 10 év garanciát vállalni, mind az anyagra mind a munkára.
 

28. Mire jó még az üvegfólia a hő és uv védelmen kívül?

Az átlagos üvegfóliáink is meggátolják baleset esetén az üvegfelületek szilánkos roncsolódását, a sérült üvegfelület egybentartásával, míg biztonsági betörésvédő fóliáink nagy mértékben késlelteik a behatolást. A fóliázott épületüveget a biztostók rács helyett is elfogadják.
 

29. Ha ez egy bizonyos szintig biztonsági fólia is akor az autó más részei is lefóliázhatóak?

Igen, a 3M™ karosszériavédő fóliái segítségével elkerülhetőek a parkolásból, város sűrű forgalomból eredő kissebb esztétiaki sérülések, mivel a fólia megvédi a fényezett felületet, sérülés esetén csupán le kell húzni a fóliát és másikat tenni a helyére.
 

30. A karosszéria fóliával dekorálható is?


Igen, széles skálából választható dekorfóliákkal rendelkezünk, karbon, fa, bőr vagy fém hatású fóliákból is választhat. Autója csinosításának csak a képzelet szabhat határt.
 

31. Autóm esztétikai hibáit lehet e karosszériavédő fóliával korrigálni?
Igen lehet, de csak a lakkozott felületekre tudjuk felvinni a 3M karosszériavédő és dekorfóliákat.

AutoViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash here.
bejelentkezés / webmaster | mailbox